Här kommer receptet på kakorna jag hade med till Carina i
onsdags.
NOUGATBRÄCK ca 30 bitar
100 g smör eller margarin
4 dl havregryn
1 msk glutenfri mjölmix(vanligt mjöl för dig som tål mjöl)
1½ tsk bakpulver
1 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 msk ljus sirap
100 g odense nuogat (jag tar lite mer än 100 g)
* Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Smält
smöret och tillsätt tillsammans med sirapen.
Rör ihop till en smulig massa.
* Bred ut massan i en form 20 x 30 cm och
grädda mitt i i ugnen i 200 grader i ca 12 min
eller tills kakan pöst upp och blivit gyllenbrun.
* Hyvla kylskåpskall nougat över den varma kakan
och bred ut den med en sked när den smält.
* Låt kakan stelna och skär sedan i rutor.
Lycka till!!!
Vi ses på onsdag//Therese.
2 kommentarer:
Dom var som godis, har gått och små ätit av dom. men nu är dom slut.
Vilken tur att receptet kom nu.
Tack
Vad gott detta låter måste testas.
TACK
Skicka en kommentar