2008-11-02

Receptdags

Här kommer receptet på kakorna jag hade med till Carina i
onsdags.

NOUGATBRÄCK ca 30 bitar

100 g smör eller margarin
4 dl havregryn
1 msk glutenfri mjölmix(vanligt mjöl för dig som tål mjöl)
1½ tsk bakpulver
1 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 msk ljus sirap
100 g odense nuogat (jag tar lite mer än 100 g)

* Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Smält
smöret och tillsätt tillsammans med sirapen.
Rör ihop till en smulig massa.

* Bred ut massan i en form 20 x 30 cm och
grädda mitt i i ugnen i 200 grader i ca 12 min
eller tills kakan pöst upp och blivit gyllenbrun.

* Hyvla kylskåpskall nougat över den varma kakan
och bred ut den med en sked när den smält.

* Låt kakan stelna och skär sedan i rutor.

Lycka till!!!

Vi ses på onsdag//Therese.

2 kommentarer:

Carina sa...

Dom var som godis, har gått och små ätit av dom. men nu är dom slut.
Vilken tur att receptet kom nu.
Tack

Christina / Synål / Stina sa...

Vad gott detta låter måste testas.

TACK