2010-04-01

Tårtan

Frystårta
.
3 äggvitor
2 1/4 dl socker
3 dl riscrips
Vispa äggvitor och socker till ett hårt skum. Blanda ner riscripsen.
Smöra ett bakplåtspapper i en långpanna och bred ut smeten.
Grädda i 60 min och 125 grader.
.
FYLLNING
.
2 msk vetemjöl
1 dl vatten
50 gr ljus blockchoklad
Koka mjöl och vatten några minuter, blanda ner chokladen och låt smälta.
Låt detta kallna.
.
50 gr margarin
1 dl florsocker
1 äggula
.
Rör margarin och socker till en smidig smet, tillsätt äggulan.
Blanda detta med chokladblandningen när den kallnat.
Dela marängbotten i två delar, lägg fyllningen på den ena delen och lägg den andra ovanpå. Frys tårtan.
.
Ta upp den 1/2 timme innan serveringen, dekorera med vispad grädde
och frukt. T.ex aprikoser i burk och kiwi eller banan o kiwi.
.
SMAKLIG SPIS!!!!

Inga kommentarer: